ANIMA SOSPESA (Croatia Records, listopad 2015.)

Anima Sospesa

Nikola Fabijanić, poznati hrvatski saksofonist, u suradnji sa Zagrebačkim solistima objavio je novi album "Anima Sospesa". Na albumu se nalazi osam skladbi poznatih hrvatskih skladatelja kao što su Bruno Bjelinski, Davor Bobić i Dubravko Palanović, ali i skladatelja svjetskog renomea, Alexandera Glazunova. 

Nikoli su se u snimanju CD-a pridružili Zagrebački solisti pod vodstvom koncert-majstora i violinista Sretena Krstića, a uz njega članovi Solista su Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Mislav Pavlin, Saki Kodama, Ivan Novinc (violina), Marko Otmačić, Hrvoje Philips (viola), Zlatko Rucner, Smiljan Mrčela (vilončelo) i Mario Ivelja (kontrabas). Dirigent (3.-8.) je Alan Bjelinski, a kao gosti na snimanju CD-a su se pridružili Katarina Kutna (violina), Jasna Simonović Mrčela (viola), Jasen Chelfi (violončelo), Jura Herceg (kontrabas) i Kaja Farszky (udaraljke). 

Snimanje, editiranje mastering, glazbenu i izvršnu produkciju potpisuje Krešimir Pustički, a naslovnicu albuma krasi slika Josipa Tirića. Album je snimljen uz pomoć Ministarstva kulture RH. 

Likovno oblikovanje: Karlo Kazinoti
Urednik izdanja: Davor Drezga
Za izdavača - Croatia Records: Želimir Babogredac

POPIS PJESAMA

Alexander Glazunov
1. Koncert u Es duru za saksofon i gudače, op. 109  14:56 
 
Davor Bobić
2. Fantazija sentimente, za saksofon i gudače  11:48
Adagio, Vivace molto, Adagio 
 
Dubravko Palanović
Anima Sospesa, za alt saksofon i gudače 
3. Allegro  4:27
4. Andante  3:06 
5. Vivace  4:51 
 
Bruno Bjelinski
Sinfonietta za saksofon, gudače i udaraljke
6. Allegro appassionato  5:28
7. Larghetto  5:14
8. Allegro  5:42